More

    Ким Кардашијан ослабнала осум килограми за три недели за да влезе во фустанот на Мерилин Монро

    spot_img

    Ким Кардашијан е критикувана за „промовирање на нездрави стандарди на телото“ откако призна дека изгубила осум килограми за само три недели за да се вклопи во иконскиот фустан на Мерилин Монро за Мет Гала, што се одржа во понеделникот вечерта.

    Старлетата рече дека плачела кога сфатила дека не се вклопува во иконскиот фустан за време на првата проба, но продолжила да слабее само за да може да го моделира фустанот само неколку минути на црвениот тепих во Њујорк.

     

    Твитерџиите ја критикуваа Ким поради тоа што отворено зборува за нејзиното екстремно слабеење и нејзиното последователно консумирање храна со јаглехидрати по Мет Гала, при што еден онлајн критичар истакна дека „ограничувањето на себеси заради драматично губење на тежината за да во основа отпосле да се прејадувате ниту е здраво ниту вреди“.

    На црвениот тепих, Ким му рекла на Ла Ла Ентони, кој беше домаќин на преносот во живо на „Вог“, дека кога не можела да влезе во фустанот, таа сепак одлучила да продолжи да слабее за да влезе во него.

     

    „Имав идеја да го облечам и да го пробам, а тие дојдоа со вооружени чувари и ракавици. Го пробав и не ми одговараше, па ги погледнав и реков да ми дадат три недели, и морав да изгубам осум килограми, до денеска, за да можам да го издржам ова“, рекла Ким.

    „Тоа беше голем предизвик, беше како улога, јас бев решена да ѝ одговарам“.

    Во тој момент, Ла Ла ѝ рекол: „Кога ќе се насочиш кон нешто, нема… ти си јадела домати“.

    Ким подоцна изјавила за „Вог“ дека се подложила на безмилосно строг рок за диети за да ослабне и да го облече фустанот на Мет Гала, признавајќи дека не јадела „јаглехидрати и шеќер три недели“.

     

     

    Зборувајќи за тоа  како ослабела, Ким објаснила: „Носев костим за сауна двапати на ден, трчав на лента за трчање, целосно ги исфрлив сите шеќери и сите јаглехидрати и само јадев најчист зеленчук и протеини“.

    ФОТО: Инстаграм

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img