More

    Започнува новата сезона Блум на СК: Хамбург најголем фаворит

    spot_img

    Со натпреварот помеѓу фудбалерите на Кајзерслаутерн и Хановер од 20.00 часот на Спорт Клуб 1, започнува 49. издание на втората германска Бундес лига, популарната Звајта. По тој повод, од 19:25 часот можете да го гледате Студиото во кое нашите коментатори ќе ја најавуваат новата сезона.

    Минатата сезона беше возбудлива во целото нејзино траење бидејќи до крајот не се знаеше кој ќе избори промоција во првата Бундес лига. На крајот тоа им успеа на играчите на Шалке и Вердер Бремен, но беше исклучително интересно да се гледа како гигантите на германскиот фудбал се борат за враќање во елитата.

    Нема повеќе спиење. #Бундеслига2 е 🔙 вечерва!

    Кој го поддржувате за промоција? 🔺🔻 pic.twitter.com/3dp8SnX8yY

    — Бундеслига англиски (@Bundesliga_EN) 15 јули 2022 година
    Еден од нив, кој не помина низ баражот, ќе се натпреварува и оваа сезона во Звајта. Станува збор за поранешниот шампион на Европа – Хамбург. Нема дилема дека враќањето во елитата ќе биде цел на клубот од северот на Германија. На клубот му оди добро финансиски, амбициите се таму, но погрешните трансфери на играчи чинат многу во последните години. Беше болно да се гледа секој негов неуспешен обид да се врати таму каде што припаѓаше низ годините.

    Трите нови клубови кои се квалификуваа и кои ќе ги гледаме во Цвајта оваа сезона се Магдебург, Брауншвајг и Кајзерслаутерн. Од лигата испаднаа Динамо Дрезден, Ерцебирге Ауе и Инголштад.

    Дали Хамбургер ќе ја оправда улогата на фаворити, како и дали ќе има изненадувања во Бундеслигата 2 оваа сезона, можете да гледате ексклузивно на каналите на Sport Klub.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img