More

    Дали знаете како да препознаете лажговци?

    spot_img

    Иако сите се надеваме дека луѓето околу нас се искрени со нас, често се случува тоа да не е така. Згора на тоа, понекогаш се справуваме и со лажговци кои користат разни манипулативни игри за да ја постигнат својата цел и измамуваат друга личност.

    Подолу се дадени неколку знаци на говор на телото кои, како што пишува Тајмс оф Индија, понекогаш ги издаваат.

    Обрнете внимание на вашите раце
    Лажговците ги користат рацете и прават гестови откако ќе кажат лага. Зошто? Затоа што нивните умови се премногу зафатени со измислување на приказната, така што нема да ги користат рацете додека зборуваат. Исто така, кога некој лаже, несвесно ги врти дланките од вас. Ова сигнализира дека тие задржуваат некои информации.

    Дали лицето се нервира?
    Многу луѓе се нервираат кога лажат, така што ова исто така може да биде знак, со исклучок на оние кои сепак имаат навика да се нервираат. Непотребното гребење значи и дека се нервозни, но тоа може да биде и од други причини.

    Очи
    Ако некое лице лаже, погледнете директно во него. Ако почне да се нервира, да гледа настрана, тоа може да значи дека лаже.

    Устата
    Ако некое лице ги собира или гризе усните, тоа може да значи дека задржува некои информации или ги рафинира. Се разбира, исклучок овде се луѓето кои имаат навика да го прават тоа.

    Промена на кожата
    Ако некој побледе додека зборува, тоа може да значи и дека личноста со која разговарате ве лаже.

    Потење
    Ако некое лице обично не се поти значително, тогаш оваа телесна промена може да сигнализира и дека личноста лаже.

    Гласајте
    Ако забележите невообичаена промена во тонот на некоја личност, можеби ве лаже. Дури и наглото расчистување на грлото покажува дека понекогаш се подготвува лага.

    Фрази
    Постојат одредени фрази кои лажговците ги користат многу често. Кога постојано повторуваат „искрено“ и „Сакам да бидам искрен со тебе“, можеби извртеле неколку факти. Можеби не е секогаш вистина, но најчесто е така.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img