More

    Гвардиола: Ако ремизираме само еднаш, Ливерпул е шампион

    spot_img

    Манчестер Сити ги оправда очекувањата. Тој не дозволи никакво изненадување против Брајтон во натпреварот од 33. коло на Премиер лигата. Тој славеше со 3:0 и повторно е на врвот на табелата во Премиер лигата.

    Кандидатите за титулата имаат уште шест натпревари до крајот на сезоната, а Сити има бод повеќе од Ливерпул. Јасно е дека и најмалата грешка може да исфрли една од овие две екипи од трката.

    „Ние не сме глупави. Ако ремизираме, паѓаме само два бода, Ливерпул е шампион. Ако ги добиеме сите натпревари, ние сме шампиони и играчите го знаат тоа“, изјави Пеп Гвардиола по победата над Брајтон.

    „Знаеме колку се тешки натпреварите што ќе ги играме и мора да се обидеме да играме како денес и да ги добиеме сите натпревари. Ако го направиме тоа, тогаш ќе ја славиме титулата, ако не, тогаш ќе му честитаме на Ливерпул“.

    Покрај во Премиер лигата, Сити игра и во Лигата на шампионите, што е случај со Ливерпул. Затоа ќе биде клучно играчите да бидат здрави и одморени. Дефанзивците Нејтан Аке и Џон Стоунс се здобија со полесни повреди против Брајтон.

    „Тоа се случи пред неколку години, победивме на 14 натпревари по ред за да бидеме шампиони. Ако ги добиеме сите натпревари, ќе бидеме шампиони. Зависи од замор и повреди, зависи и од Лигата на шампионите. Имаме само еден месец, пет недели. Единаесет месеци стоење на овој, ќе направиме се што можеме за да победиме во тие натпревари. Три тешки гостувања, но тоа се само шест натпревари. Ливерпул е еден од најдобрите тимови во историјата, тие имаат се. Тие одиграа одлично овде, бевме подобри, но не можевме да победиме. Немаме луксуз да испуштиме бодови. Игравме под притисок и мора да победиме“, изјави Пеп Гвардиола.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img