16 C
Ohrid
Tuesday, May 24, 2022

Ќе се изведат композиции на неговите студенти

НАЈЧИТАНО

„По стапките на… проф. д-р sci Томе Манчев” е насловен омажот за ликот, делото и значењето на неодамна починатиот македонски композитор Томе Манчев, што ќе се одржи вечерва во Кинотеката.

Омажот „По стапките на…” е посветен на Манчев од неговите докторанти, поширокото семејство и почитувачи на неговата музика и дејност.

Омажот е симболично навраќање конципирано преку делата на неговите студенти по композиција. Составен е од композициски начела на сега веќе реномирани творци, поранешни студенти по композиција.

Манчев почина во 2020 година.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО