24.7 C
Ohrid
Wednesday, May 25, 2022

Јован Стојоски ја истрча патеката за 10:59 секунди

НАЈЧИТАНО

Нов македонски рекорд на 100 метри постави атлетичарот Јован Стојоски, истрчувајќи ја патеката под 11 секунди.

Стојоски на 26 Меѓународен митинг во Бар го освои првото место на 100 метри со време на нов национален рекорд од 10:59 секунди.

Успешниот настап на митингот во Бар, Стојоски го комплетираше со освоеното прво место и на трката на 400 метри со резултат 46:59 секунди.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО