17.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Што треба да го исклучите пред да одите на одмор

НАЈЧИТАНО

Одиш на одмор и се што сакаш е се да биде на свое место кога ќе се вратиш. Така, без неуспеси, нека ви трае уште малку антистресното расположение што сте го донеле дома.

Што треба да исклучите кога одите на одмор? Некои апарати може да се расипат, некои сепак трошат струја иако не работат, а некои може да предизвикаат дефект, пишува City Magazine.

Апарати за исклучување од приклучокот

Модеми и рутери и уреди кои имаат екстремен полнач: мобилен, конзоли за игри, лаптопи, модеми, рутери и сите уреди што имаат свој дополнителен полнач треба да се исклучат од приклучокот, бидејќи полначите, без разлика дали уредот работи или не трошат електрична енергија .

Мали апарати за домаќинство: блендерите, тостерите, котлињата, сите апарати за тајмер може да бидат потенцијално опасни додека не сте дома. Затоа е најбезбедно да ги исклучите. За заборавените – бојадисајте празни приклучоци.

Уреди во мирување: Сите уреди што ги контролирате од далечина не се навистина исклучени и безбедни додека не го исклучите напојувањето.

Апарати што треба само да ги исклучите

Клима: Само исклучете го, не мора да го прекинувате напојувањето.

Бојлер: Сè што треба да направите е да го исклучите бојлерот, буквално, исто како кога се туширираме.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО