9.9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022

Што носи септемвриската млада месечина?

НАЈЧИТАНО

Да видиме што напишале астролозите за септемвриската млада месечина, која се јавува во недела, на 25 септември, во 23:54 часот.

Септември е месец кога се менуваат енергиите. Започна со силен проток на ретроградна енергија (имаме дури шест ретроградни планети во септември), што секогаш ги забавува работите, нè принудува да застанеме, да го преоценуваме минатото и генерално да се занимаваме со работи и односи од минатото.

Ретроградната енергија исто така може да предизвика „магла“ што го заматува нашето размислување и расудување. Оваа магла е таму за да не вовлече и да не натера да се фокусираме на нашиот внатрешен свет наместо на надворешниот свет. Не поканува да влеземе внатре и да ги истражиме длабочините на нашата внатрешност.

Два дена пред Нова година, на 23 септември, имаме и есенска рамноденица која претставува половина од астролошката година и почетокот на есента. Почнуваме да сфаќаме дека крајот на календарската година не е далеку. Уште само три месеци не делат од новата година!

Сета оваа променлива енергија во септември може да ни треба малку време за да се прилагодиме по долгото и топло лето. Сепак, универзумот секогаш го обезбедува она што ни е потребно во секој момент, а овој пат тоа е младиот човек на вагата.

Младата месечина го достигнува својот врв само неколку минути пред полноќ во недела, 25 септември, потсетувајќи нè во знакот Вага да се фокусираме на наоѓање рамнотежа во животот. Енергијата што тече од младоста е хармонична и координирана.

Јупитер, планетата на проширување, можности и изобилство, е многу активна под оваа млада месечина, додавајќи го влијанието на Месечината. Античките астролози би го нарекле Јупитер „голем добротвор“, бидејќи се вели дека неговата планетарна енергија носи среќа, добрина и богатство.

Под оваа месечина, можете да одредите што сакате да повикате во вашиот живот. Енергиите на младите во Вага исто така повикуваат на фокусирање на едноставноста. Кога оваа месечина би можела да зборува, би не поттикнала да си го поедноставиме животот. Таа би рекла: „Обидете се да видите леснотија во сите товари што ве оптоваруваат, обидете се да се насмеете на себе или на ситуацијата ако можете“, напишаа тие на веб-страницата foreverconscious.com.

По оваа нова година, почнуваме полека да влегуваме во сезоната на затемнување, која започнува наредната нова година (25 октомври). Сезоната на затемнување е секогаш време на трансформација, нови почетоци и завршетоци, затоа впијте ги полесните влијанија на Новата година овој месец.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО