16.1 C
Ohrid
Saturday, August 13, 2022

Шетање низ Дубровник „несоодветно“ облечено, добро – 1.000 куни

НАЈЧИТАНО

со по 1.000 куни (околу 133 евра) за несоодветно облекување во историскиот центар на Дубровник, врз основа на градската одлука за комунален ред, со која се забранува одење во костим за капење, без облека или делови од облека, Градот Дубровник објави.Казните ги наплатија општинските редари кои во четвртокот со полицајци го обиколија историското јадро.

„Како дел од проектот „Почитувај го градот“, градската управа постави информативни табли на сите влезови во историскиот центар кои содржат пиктограми и повеќејазични предупредувања за несоодветно однесување. Заради превенција, во соработка со Туристичкиот одбор, изработени се летоци кои ќе ги информираат посетителите за горенаведените правила за да се избегнат казни“, соопштија од Град Дубровник.

Нагласија дека ќе продолжат да вршат надзор над спроведувањето на Одлуката за комунален ред.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО