22.9 C
Ohrid
Friday, August 12, 2022

Цена на Солана: Кога е најдобро време да се купи SOL?

НАЈЧИТАНО

Заработката од тргувањето Солана не е мистерија.

Инструкциите се едноставни:

Купете кога цената на Солана е ниска

Продавајте кога цената е висока

Ако внимателно сте ги следеле овие упатства, треба да имате вишок пари. Тоа е профит.

Се разбира, остварувањето профит не е толку лесно како што звучи – особено во светот на криптовалутите што брзо се менува. Нестабилноста на пазарот ја „движува“ цената на SOL нагоре-надолу подобро од лифтот – без предупредување или очигледна причина. Кога ќе купите Солана, количината што беше во вредност од 100 евра минатата недела може да вреди 200 евра денес – или 50 евра.

Ова е една од причините зошто е толку тешко да се профитира од дневното тргување, преку кое инвеститорите заработуваат пари со предвидување на подемите и падовите на брзо менувачкиот курс на Солана и соодветно темпирање на нивните тргувања. Овие подеми и падови е речиси невозможно да се предвидат бидејќи вредноста на SOL расте и паѓа според динамиката на пазарот, шпекулациите за меѓународните регулаторни промени, твитовите од милијардери и ѕвезди и многу други фактори. Многу е тешко да се усогласи пазарот во средината на сите овие влијанија. Затоа трговците речиси цел ден губат пари.

Што е специфично за Солана
Лансирана во 2017 година, Solana (SOL) беше наменета од самиот почеток да служи како основа со високи перформанси за децентрализирани финансии (DeFi) и други децентрализирани апликации (dApps).

Солана најдобро се опишува како проширлива инфраструктура за изградба на скалабилни dApps базирани на блокчејн. Архитектурата е отпорна на цензура, брза и безбедна и дизајнирана да го олесни глобалното прифаќање.

За да го следи времето на блокчејнот, Солана користи иновативен процес познат како Доказ за историја (PoH). PoH не е механизам за консензус, но тој игра важна улога во механизмот за консензус на Доказ за удел на Солана (PoS).

Резултатот од PoH и другите клучни иновации на Солана е мрежа која е многу скалабилна. Всушност, Солана може да се пофали со максимална пропусност од 50.000 трансакции во секунда.

Други предности на Solana вклучуваат надгледувана безбедност на највисоко ниво и флексибилност на кодирање на популарни јазици како што се C, C++ и Rust.

Матичната монета на Солана, SOL, поддржува трансакции на блокчејнот Солана и служи како примамлива цел за инвеститорите.

Како и Ethereum, блокчејнот Solana поддржува паметни договори. Но, механизмот за консензус на Солана е многу побрз. Бидејќи консензусот е толку брз, креаторите на Солана не видоа потреба да ги поддржат перформансите на апликацијата со раздвојување и други решенија за приспособливост на слојот 2. Главниот синџир одржува единствена држава ширум светот, со што се поедноставува развојот и го прави блокчејнот побезбеден за апликациите и корисниците.

Извор: Kriptomat.io
Поради ефикасноста на блокчејнот Солана, трансакциите се исто така многу евтини. Во време кога надоместоците за гасот Ethereum (гас) може да достигнат стотици или дури илјадници евра, провизијата за трансакцијата за Солана е само 0,00024 евра по трансакција.

Поради овие причини, Солана се појави како конкурент на Ethereum како платформа за апликации базирани на блокчејн. Солана е особено силен во областа на децентрализираните финансии, или DeFi.

За возврат, Солана стана привлечна за инвеститорите, особено за оние кои веруваат дека блокчејн технологијата ќе игра клучна техничка улога во екосистемот Web3.

Инвестирање во Солана
Набљудувачите на индустријата веруваат дека Солана има светла долгорочна иднина. Во меѓувреме, курсот на Солана драстично расте и опаѓа на краток рок. Оваа нестабилност на пазарот ја прави тековната „место“ трговија на Солана незгодна. Сепак, ова се случува во контекст на севкупниот долгорочен нагорен тренд.

Во извесна смисла, купувањето на Солана може да се смета за инвестиција во иднината на брзиот и безбеден глобален fintech.

Учење од минатото
Што ако го купивте Солана пред еден месец или една недела? Ако купивте СОЛ во вредност од 100 евра пред еден месец, колку ќе имате сега?

Нема потреба да се погодува. Калкулаторот „што-ако“ на платформата Kriptomat покажува прецизни одговори на овие прашања врз основа на податоците за цената што се ажурираат деноноќно. Калкулаторот може да ви даде точна пресметка за тоа колку вашата инвестиција од 100 евра би вредела денес користејќи реални историски податоци.

Всушност, калкулаторот може да прикаже резултати за која било од над 350 криптовалути со кои се тргува на платформата Kriptomat.

Калкулаторот покажува дека и покрај краткорочната нестабилност, криптовалутите генерираат неверојатни приноси за долгорочните инвеститори.

Еден добар начин да ги искористите долгорочните нагорни трендови е да ја користите функцијата Повторливо купување на Kriptomat, која ви овозможува да закажувате редовни купувања на неделна, двонеделна или месечна основа. За цена на кафе дневно, можете полека, но стабилно да го изградите вашето крипто портфолио за поддршка на долгорочни цели како пензионирање, купување недвижен имот или плаќање за скапо факултетско образование.

Заклучок
Светот е полн со осиромашени дневни трговци кои можат да сведочат дека нема ништо едноставно во прогнозирањето високи и ниски цени на крипто-пазарот. Факторите кои влијаат на стапката на Солт Лејк се премногу бројни и нејасни за да се следат.

Таа нестабилност им го отежна животот на дневните трговци, но нејзините ефекти се мали во споредба со долгорочните трендови на цените на Солана. Не постои „сигурна работа“ во инвестирањето во криптовалути, но многу среќни сопственици на Солана постигнаа успех мислејќи на нивните крипто поседувања како долгорочна инвестиција.

За платформата Kriptomat
Основана во 2018 година, Kriptomat направи револуција во светот на криптовалутите со воведување на наједноставната платформа во Европа. Kryptomat ги прави дигиталните финансии толку едноставни што секој, секаде може да пристапи до слободата, фер тргувањето и исполнувањето што ги претставуваат криптовалутите. Стотици илјади клиенти низ Европа и во 120 земји ширум светот и веруваат на платформата Kriptomat кога купуваат, продаваат, разменуваат, заработуваат, споделуваат и инвестираат во криптовалути.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО