25.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Фурс собра 53 отсто повеќе приходи во април отколку во април 2020 година

НАЈЧИТАНО

Во април годинава, Финансиската управа собрала 4,2 отсто повеќе приходи од лани и 53 отсто повеќе од 2020 година.

Финансиската управа (Фурс) во април годинава инкасирала 1.848,3 милиони евра нето приходи. Ова е за 74,5 милиони евра или. 4,2 отсто повеќе од април лани и 639,3 милиони евра приходи или 52,9 отсто повеќе отколку во април 2020 година.

Помеѓу јануари и април, Фурс собра 6.785,2 милиони евра приход. Станува збор за 671,6 милиони евра или За 11 отсто повеќе во однос на истиот период лани. Споредено со 2020 година, тоа е 1.300,8 милиони евра или за 23,7 отсто повеќе.

Целосниот извештај за општите владини приходи и приходите на финансиската администрација е достапен овде.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО