5.2 C
Ohrid
Wednesday, November 30, 2022

Третиот ден од традиционалниот ,,Преспански Јаболкобер” помина во духот на спортот

НАЈЧИТАНО

Третиот ден од традиционалниот ,,Преспански Јаболкобер” помина во духот на спортот.
Се одигра меморијалниот фудбалски турнир ,,Благој Котларовски Баги” на кој што учество зедоа четири фудбалски екипи.
На турнирот во фудбал првото место им припадна на фудбалскиот клуб ,,ЛГ Битола”, второ место освоија фудбалерите на ,,Преспа Тотал Фудбал”, третото место им припадна на ,,Перак Прилеп” и четвртото место им припадна на фудбалерите на ,,Победа Прилеп”.
Исто така се одигра и меморијалниот ракометен турнир ,,Зоран Стојановски” каде што учество зедоа четири ракометни екипи.
Првото место на ракометниот турнир го освоија ракометарите на ,,РК Преспа”,
второто место им припадна на ракометарите на ,,Еурофарм Пелистер”, третото место го освоија ракометарите на ,,КЛ – 7 Струга” и како четврто пласирани завршија ракометарите на ,,Младост Јуниор”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО