8.9 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022

Толпата во мирување запира кон Австрија: сите полни со камиони

НАЈЧИТАНО

На автопатот Горењска во правец кон Австрија сите места за одмор се зафатени со камиони, објавено е на веб-страницата на Сообраќајниот информативен центар за државни патишта. Полицијата ги полни одморалиштата Радовљица и Вокло и ги насочува камионите назад во правец на Љубљана, соопшти полициската управа Крањ.Со сегашната фреквенција на камиони, одморалиштата Радовљица и Вокло ќе бидат полни за помалку од еден час. Кога ќе се наполнат, полицијата ќе почне да ги отстранува камионите до паркингот на делницата Радовљица – Лешче во правец кон Јесенице, соопшти полицијата.

Сообраќајниот информативен центар за државни патишта ги повикува камионџиите кои се упатуваат преку Караванке кон Австрија да заминат пред Љубљана.

Следете го N1 на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО