18.2 C
Ohrid
Friday, July 1, 2022

Тито Петкоски основачот на НСДП го повика ЈО да ја преиспита криминалната работа на Конгресот и делегатите

НАЈЧИТАНО

На денешнот конгрес на НСДСП во скопскиот хотел „Хилтон“ хаос и безредие предизвикано од пучистите предводени од Горан Мисовски и Соња Миракоска предизвикаа инцидент уште неред самото започнување на Конгресот со што била повикана да реагира и Полицијатга.

Ден пред Конгресот тандемот Мисовски Мираковска поддржани од одредени претседатели на Општински комитети извршиле промена на делегатите на Конгрес и наместо оние делегати кои биле изгласани од оштинските комитети на конгресот се појавиле нови делегати кои не се воопшто членови на партијата, а се во фамилијарни врски со крилото на Мисовски И Миракоска.

Претседталот на НСДП Тито Петкоски јавно од говорница истакна дека со вакво криминално водење на конгрес кривичното минување на делегати, непочитување на Статутот на партијата, повика да реагира Јавното Обвинителство и да поведи истражна постапка против тандемот Мисовски и Мираковска и сите делегати учесници на овој криминален конгрес.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО