21.5 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Тито Петковски најавува кривични пријави,ЈО отвара предмет,НАД 250 ДЕЛЕГАТИ ГО НАПУШТИЈА КОНГРЕСОТ НА НСДП, ПОМАЛА ГРУПА СИ ОДРЖУВА КОНГРЕС???

НАЈЧИТАНО

Горан Мисовски по стапките на Никола Груевски,денес во Хотел „Хилтон“ во Скопје , во стил на „ Beck to the Future “, го реинкарнира легендарниот конгрес на ВМРО ДПМНЕ во Хотел „Панорама“ од 2004 година!

ЛАЖНИ ДЕЛЕГАТИ,УЦЕНИ, ЗАПЛАШУВАЊА ,ПОДМИТУВАЊА,ГО ОДБЕЛЕЖА КОНГРЕСОТ НА НСДП!!

Само на еден ден пред конгресот ,поточно на ден 03-06-2022 година , од страна на Горан Мисовски,Соња Микаровска ,Мики Милковски со помош на секретарката на НСДП Јасмина Николовска,извршиле промена на сите делегати на општинските организации на НСДП ,кој биле делегирани од страна на општинските организации на НСДП .

На ваков чекор Мисовски,Мираковска и Милковски (Заменик генерален секретар на собрание на РСМ),се одлучиле од како дознале мдека поголемиот дел од делегатите ,кој тие ги избрале за престојниот конгрес,по изјавите на Тито Петковски,за ркиминалната одлука на извршниот одбор на партијата, го промениле нивниот став дека ќе гласаат за Горан Мисовски да биде единствен кандидат на конгресот.

Од таа причина во текот на вчерашниот ден и денес наутро ,секратарката на НСДП Јасмина Николоски, која е сестра на Мики Милковски (Заменик генерален секретар на собрание на РСМ),спротивно на сите закони , статут на партијата ,извршила заверка и печатирање на новите списоци на делегати, па така како нов делегат со постар датум постанува и нејзиниот сопруг?!

И ,самата одлука на ИО на НСДП Горан Мисовски да биде единствен кандидат, била донесена како екватантен пример на стек од повеќе кривични дела,:-од злоупотреба на службена положба и овластување, послужување во вршење на службата , и фалсификување на службена исправа и други, од страна на секретарката на НСДП Јасмина Николовска,која извршила заверка и печатирање на одлуки ,кој не биле донесени на ИО на НСДП,туку покасно во тесен круг ги донеле, Горан Мисовски,Мико Милковски и Соња Мираковска самоиницијативно, вон деловник и стаут на партијата.

ТИТО ПЕТКОСКИ БАРА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ВЕДНАШ ДА ПОСТАПИ ПО ДОПРЕН ГЛАС,ВАКОВ КРИМИНАЛЕН КОНГРЕС НЕМА ВО НИТУ ЕДНА ДРЖАВА!!

Основоположникот на НСДП Тито Петкоски,во своето обраќање до присутните делегати на конгресот,истакна дека сите одлуки на ИО на НСДП се вонзаконски, промената на делегатите само на еден ден пред конгрес,претсавуваат флангрантно кршење на Статут и Деловник на НСДП, но и кршење на Кривичниот законик на РСМ.

Од говорница од хотел „Хилтон“ Тито Петкоски ,јавно го повика Јавното Обвинитеслтво на РСМ ,веднаш да псотапи по допрен глас и да ги санкционира прекршителите на зконите ,кој доведоа за лична нивна корист да извршат казниви дела ,фалсификувајки го целиот конгрес на НСДП.

НАД 250 ДЕЛЕГАТИ ГО НАПУШТИЈА КОНГРЕСОТ НА НСДП, ПОМАЛА ГРУПА СИ ОДДРЖУВА КОНГРЕС???

По вториот говор на конгресот на Тито Петкоски, над 250 делегати го напуштија конгресот,со гласни коментари,дека нема да дадат легитимитет на мала група криминалци кој сакаат да ја преземат партијата.

Според Статут на партијата ,доколку 1/3 од делегатите е остутна од конгресот, конгерсот е ништовен и нема законска сила.

Според Тито Петкоски,овој конгерс не наликува на конгрес, туку наорганизиран криминал од страна на мала група на членови ,кој сакаат насилно да ја преземат партијата,за што ќе има правна разрешница.

На конгресот има се најмалку членови, си пишувале делегати, цели фамилии на кој им бил платен пат до Скопје,се нуделе пари-поткуп, се ветувале работни места во Царина Битола, на претседателот на НСДП Битола,директорот на Правен секотор на РЕК Битола ,кој вршел најголеми притисоци кај делегатите ,дека ќе им ги раскине договорите на дело, му било ветено дека ќе постане Директор на ПУИГ,на претседателот на Кичево ветено дека ќе биде директор на Затвор Шутка, но играл и ќеш од 15000 до 2000 евра….

С.Д.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО