27.9 C
Ohrid
Tuesday, August 16, 2022

Тестенини и шлаг се вадат од полиците на продавниците

НАЈЧИТАНО

Државниот инспекторат на Република Хрватска во средата објави повлекување на два вида Lucky Me инстант тестенини од тајландски производител поради присуство на 2-хлоро-етанол, додека Hulala Classic шлагот е отповикан поради необележување на алергени на производот.

Станува збор за производите Инстант нудли, Lucky Me Noodle Beef Mami, 55гр, кои ќе се користат до 09.09.2022 година. и инстант тестенини, Lucky Me Pancit Canton Kalamansi, 60 g, ќе се користат до 8 септември 2022 година. Производител е Monde Nissin Co., LTD., Тајланд, добавувачот е UNIONTRADE S.p.A., Peschiera, Италија, и е поставен на пазар од: LITTLE MANILA j.d.o.o., Загреб .

Државниот инспекторат, исто така, предупреди дека го отповикал Hulala Classic крем за шлаг 1L, (HULALA PRISTINE WHIPPING CLASSIC 1000ml, 2150GS7999901) лота броеви L22073B, L22074B, поради неозначена трага.

Имајќи предвид дека трагата на алергенот не е означена на производот, производот може да претставува ризик за здравјето на потрошувачот, додека лицата кои не се алергични сè уште можат да го користат без ограничувања. Производител е IFFCO Italia srl, Италија, а на пазарот е пласиран од VELVET INGREDIENTS d.o.o., Fažana.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО