8.9 C
Ohrid
Wednesday, October 5, 2022

„Тесла“ повелкува 1,1 милион возила во САД

НАЈЧИТАНО

 Автомобилската компанија „Тесла” повлекува 1,1 милион возила во САД поради дефекти во системот за автоматско спуштање и кревање на прозорците што може да не открие пречка при движење на прозорец и да предизвика повреда, пишува „Блумберг”.

Самоуправувачкото отворање и затворање работи така што спречува повреда на патниците во возилото – со запирање на прозорецот ако тој наиде на пречка. Ова масовно повлекување опфаќа возила „Модел 3″ (произведени 2017 – 2022), „Модел Ипсилон” (2021 – 2022), „Модел С” и „Модел Икс”.

Компанијата соопшти дека засега не се пријавени какви било барања во однос на гаранциите, како ни незгоди, несреќи, повреди, ниту смртни случаи поврзани со овој проблем.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО