20.9 C
Ohrid
Sunday, October 2, 2022

Следната недела е Корпус Кристи, можност за продолжување на викендот

НАЈЧИТАНО

Годинешниот празник Корпус Кристи се слави во четврток, на 16 јуни, а ова ќе биде можност за некои Хрвати да го продолжат викендот.

Покрај Телата, оваа година имаме уште неколку празници кои на највештите ќе ги донесат во спојување на уште неколку слободни денови.

Денот на антифашистичката борба, 22 јуни годинава е среда.

Денот на победата и татковината на 5-ти август оваа година се паѓа во петок, а Денот на Богородица е во понеделник, 15 август.

Празникот на сите светци (1 ноември) годинава се паѓа во вторник, а Денот на сеќавање на жртвите од Вуковар и Шкабрња, 18 ноември, е петок.

Божиќ и двете години се слави во недела, а Свети Стефан во понеделник.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО