22.9 C
Ohrid
Friday, August 12, 2022

СКАНДАЛ- Корнелија Давчева ем разрешена судивка ,ем врши службени дејствија,колку ли е убаво да си судија од пензија???

НАЈЧИТАНО

Поранешната претседателка на Апелционен суд штип Корнелија Давчева и покрај решението Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 407-та седница одржана на ден 01.07.2022  година го измени  и дополни дневниот ред и одлучи и донесен е заклучок со кои се ставаат вон сила донесените решенија со кои е продолжен мандатот на судиите и се констатира престанок на судиската функција поради исполнување на услови за старосна пензија, а  согласно измените на Законот за работни односи („Службен весник на РСМ“ бр.151/21).

Корнелија Давчева и понатаму продолжила да ја извршува функцијата Претседател на Апелационен суд Штип,потпишувала акти, издавала наредби , патувала со службено возило на Апелационен суд Штип во Скопје и друго.на ваков начин ,сега поранешната судивка и претседателка на Апелационен суд Штип Корнелија Давчева врши класичен упат во правосудниот систем,за што очекуваме објаснување од Судскиот совет на Република Северна Македонија и министерот за правда Тупанчески???

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО