25.9 C
Ohrid
Tuesday, August 9, 2022

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦА „28-МИ АПРИЛ“

НАЈЧИТАНО

Градоначалникот Кирил Пецаков претпладнево направи увид на  градежните работи на улица „28-ми Април“ којашто денес се асфалтира.

Асфалтен слој се поставува на должина од  550 метри  и ширина од 6 метри.

Видео плејер

Претходно на улицата се гребеше стариот асфалт, просторот се тампонираше и се нивелираа шахтите. Асфалтирањето на улицата се очекува да заврши денес.

Проектот е дел од Програмата за  уредување на градежно земјиште на Општина Охрид  и се реализира со средства од буџетот на локалната самоуправа.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО