27.9 C
Ohrid
Tuesday, August 16, 2022

Сер Елтон Џон во своите мемоари „Јас: Елтон Џон“ го нарече кралот на попот Мајкл Џексон „ментално болна, вознемирувачка личност“

НАЈЧИТАНО

Сер Елтон Џон во своите мемоари „Јас: Елтон Џон“ го нарече кралот на попот Мајкл Џексон „ментално болна, вознемирувачка личност“.

Автобиографијата на Џон е полна со шокантни откритија за неговиот живот во шоу-бизнисот, а во еден дел тој детално ја опишува неговата дружба со покојната контроверзна ѕвезда.

„Го познавам Мајкл уште кога имаше 13 или 14 години. Тој беше најслаткото дете што можете да го замислите. Но, во одреден момент во годините што следеа почна да се одвојува од светот и реалноста, нешто слично како Елвис Присли”, пишува Џон. Тој во своите мемоари зборува и за зависноста на Џексон од лекови против болки.

„Господ знае што се случуваше во неговата глава, и сам Бог знае со какви лекови на рецепт го полнеа“, пишува во мемоарите.

„Секогаш кога ќе го видев во неговите подоцнежни години, си мислев дека кутриот тотално ги изгубил нервите“, истакнал Елтон Џон.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО