4.9 C
Ohrid
Wednesday, February 1, 2023

Сериозните жени не ги поднесуваат овие навики на мажите

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Многу мажи се уште живеат со својата мајка, што во принцип не е толку проблематично како многубројните проблеми кои оваа динамика, доколку нема здрава основа, ги носи со себе.

Многу жени кога се сосема млади толерираат одредени однесувања на мажите кои не се соодветни. Во текот на животот и кога ќе стекнат одредени искуства, многу работи се менуваат во оваа област, а многу жени стануваат помалку толерантни кон лошите навики.

Кои се предупредувачките знаци во врската за зрелите жени?

Неодговорност
Одвреме-навреме се случува нешто неочекувано и има оправдана причина за тоа, но ако постојано се случува да не му се верува на мажот – ако постојано откажува договори и не го исполнува она што го ветува, тоа укажува на неговата неодговорност и рамнодушност.

Долгорочна невработеност
Невработеноста е проблематична од финансиски аспект, но понекогаш се случува. Друга работа е ако мажот е долго време невработен и практично живее или сака да живее на туѓ грб. Зрелата жена нема долго да го толерира ова.

Неуредност или лоша хигиена
Ништо не ја одвраќа жената побрзо од мажот кој не се грижи за себе, е запуштен и не се труди да изгледа ни најмалку прифатливо за јавноста. Кога станува збор за личната хигиена, повеќе не е секогаш подобро, но основните хигиенски навики се неопходни.

Мајка му го диктира животот
Можеби звучи малку како сцена од филм, но за многу мажи, дури и во нивните зрели години, нивниот живот е диктиран од нивните мајки. Многу мажи се уште живеат со својата мајка, што во принцип не е толку проблематично како многубројните проблеми кои оваа динамика, доколку нема здрава основа, ги носи со себе. Тоа може да биде меѓусебна зависност, емоционална незрелост и страв од врска со жена. Отселувањето и самостојното живеење е голем дел од личниот развој, а ако мажот не го направил тој скок, тоа може да има негативно влијание врз другите аспекти од неговиот живот.

Застарен поглед на жените
Некои мажи имаат многу старомоден поглед кон жените и се однесуваат како местото на жената да е само зад шпоретот и дека мажите се членови на супериорна раса. Ваквото однесување би ги одвратило сите жени, а секако ги одбива и оние кои се зрели, паметни и сериозни.

Лошо постапувај со луѓето
Многумина се согласуваат дека начинот на кој се однесува кон луѓето кои му се „подредени“ во одредена врска кажува многу за мажот. Човек кој е груб кон вредниот персонал во ресторанот открива што ќе следи доколку сте со него. Како што се однесува со келнерот, така и тој еден ден ќе се однесува со вас, а зрелите жени се свесни за тоа. Ако мажот не го положи „тестот на келнерот“, не се согласувајте на врска со него.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

(ЕКСКЛУЗИВНО) Држи ли ЈО Охрид во Притвор невино лице за да се задоволи б’лгарската мегаломанија???

Христијан Пендик(ов), лице за еднократна употреба во б’лгарската мегаломанија, стана една од најозборуваните личности која служи за поткусурување на големобугарските аспирации кон Македонија. Но, што...

Покојниот крал на попот ќе го игра неговиот внук Џафар Џексон

Американскиот режисер Антоан Фуква го пронајде главниот актер за неговиот планиран филм за животот на поп ѕвездата Мајкл Џексон. Главната улога во филмот Мајкл...

Затворениците во САД ќе можат да си ја скратат казната со донирање органи

Затворениците во американската сојузна држава Масачусетс ќе можат да ги намалат затворските казни за најмалку два месеци доколку донираат коскена срж или органи. Доколку законот...
spot_img
spot_img
spot_img