15.9 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Сали сака да ја сокрие одговорноста на Лирим Шабани од МАЛМЕД .Во јавното здравство се умираше ефтино, богатите во приватното здравство умираа скапо

НАЈЧИТАНО

Јавното обвинителство оформило предмет по документарната емисија „Нечиста крв“ објавена на ИРЛ заработењето на клиниката ЖАН МИТРЕВ.Парадата на иснтитуциите започна и тоа оној момент кога министерот за здравство Беким Сали излезе јавно да каже дека дал задача на надлежните служби во министерството комплетно да ја сипитаат документацијата за работењето на клиниката Жан Митрев и , тој во среда ќе излезел со званичен извештај???

ДВА ОЛОША УБИШЕ МИЛОША!!!

Немиот пардиски парадер Беким Сали,залутан во минисетрската фотелја во министерството за здравство,се пробуди од неговиот партиски сон за целосна албанизација на министерството,и веднаш популистички им сервира на одредени македонски новинарчина,дека тој веднаш ќе ја разрешел „мистеријата“ во клиниката Жан Митрев???…

-Најпрвин сите дозволи и документации за работењето на клиниката Жан Митрев се потшишани од министерството за здравство и целата документација е архивирана во министерството,и согласно на тоа Беким Сали да не прави кловнови од граѓаните на Македонија и доколку има пропусти во работењето на Жан Митрев ,вината нека ја бара во себе и тие кој ги доведе во минситерството како експерти за вработувања по партиски клуч и квоти…

ошто сака Беким Сали да го сокрие В.Д. Директор на Агенцијата за лекови и медицински средства Љирим Шабани, М-р фарм. спец. В.Д.Директор на МАЛМЕД ???

НИТУ ЕДЕН ЛЕК ИЛИ МЕДИЦИНСКА МАШИНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВРШИ ЦАРИНСКИ УВОЗ БЕЗ ПРЕТХОДНА ДОЗВОЛА И ОДОБРЕНИЕ ОД МАЛМЕД ,поточно невозможно е да помине цариснка постапка .

Директорот на Малмед Љирим Шабани во неговата изјава за ИРЛ дицидно кажува дека од Малмед не била побарана дозвола за увоз на Филтри и машини за филтрација на крв, нешто што комплетно е неразбирливо и тука веќе пајѓа и цела Царина на РСМ , ако се знае фактот дека Царинската управа на РСМ не може да дозволи увоз на лекови, посебно на машини и филтри за преработка на крв , без претходно одобрение на МАЛМЕД. Доколку Љирим Шабани тврди дека МАЛМЕД не дал дозвола за филтрите и машините за хемофилтрација, тогаш како Царинската управа на РСМ дозволила увоз на истите без соодветна писмена регистрација и согласност од МАЛМЕД??? Кој од царинската управа нашравил тешко кривично дело против задрвејто на граѓаните на РСМ??

Љирим Шабани во изјавата за ИРЛ изнесува ноторни лаги и невистини или ако ја говори вистината ,тогаш премиерот Ковачески ,ЈО за прганизиран криминал и МВР ќе треба да ја затворат Царинската Управа на РСМ ,а граѓаните да ја тужат државата РСМ за предизвикување на стек од кривични дела по нивното здравје со дебели оштетни побарувања.

ПАНДОРИНАТА КУТИЈА ОТВОРЕНА,КОЈ СЕ ЈАВАЧИТЕ НА АПОКАЛИПСАТА ??!!

Пандорината кутија во здравствениот секотор се отвори,истата тешко ќе се затвори од неколку причини:

-Доказ за смрт може да се обезбеди само по пат на Обдукција,која во оваа временска инстанца е невозможно да се направи,со оглед на поминато време од причина за смрт.

-Сите оние кој ги изгубиле своите најмили во време на ковид по државните и приватните болници, сега охрабрени ќе поднесуваат низ од тужби.

-Во приватните болници се лекуваа по сосптвени желби додека јавното здравство лекуваше согласно закон за здравствена заштита и здравствени протоколи и тука веќе е невозможно да се докажат причините з анастанување на смрт,отсвем она која е напишано во отпусно писмо.

Има една морбидна поговорка која се појави во време на пандемијата -„Во јавното здравство се умираше ефтино, богатите во приватното здравство умираа скапо“…

С.Д.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО