5.9 C
Ohrid
Sunday, November 27, 2022

Регистрирано високо аерозагадување во Битола

НАЈЧИТАНО

На полноќ во Битола беше регистрирано високо загадување и тоа во центарот на градот. Мерната станица Битола 2, која е сместена во центарот на градот, на полноќ покажа високо загадување со ПМ 2,5 честичките и средно загадување со ПМ 10. Мерната станица Битола 1, која е лоцирана во индустрискиот дел на Битола исто така на полноќ измери средно загадување со ПМ 2,5 честичките и ниско загадување со ПМ 10. 

И вчера напладне Мерната станица на Министерството за животна средина во центарот на Битола измери високо загадување со ПМ 2,5 честичките и средно загадување со ПМ 10 честичките.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО