24.7 C
Ohrid
Wednesday, May 25, 2022

Разрешен Горан Балески, на негово место поставен партиски „кловн“- Среќна нова 49

НАЈЧИТАНО

Нов скандал го стресе Министерствотото за здравство, за првпат во историјата решенија за разрешување и именување на в.д директори министерот Беким Сали испраќа службени возила со шофер да достават решение за разрешување партиски неподобна личнот и именување на партиски кловн за нов в.д директор на охридската болница.

Рано утрово специјално возило во кабинетот на министерот Сали пристигнало во Охрид за да достави решение за разрешување на Горан Балески в.д директор на општата болница Охрид и именување на нов директор Асен Шајн.

БАЛЕСКИ ИМ БЕШЕ ПОТРЕБЕН ЗА БОРБА ПРОИВ КОВИД НО НЕ БИЛ ПАРТИСКИ ПОДОБЕН, ДОБИЛ РЕШЕНИЕ – ФАМИЛИЈАРНА БОЛНИЦА Д-Р ШАЈН?!

Како што објави Охридскај на ден 16.04.2022 година, новозанчената претседателка на СДСМ Охрид Кристина Крлеска Деспотоска заедно под раковоство на нејзиниот политички ментален гуру Коснтантин Геориски, а во согласност со Живка Ангелоска и Спасе Спасески во скратен состав на паритска кадровска комисија донеле одлука да го разрешат од позицијата в.д директор др Горан Балески и на негово место да назначеле партиски послушник д р Асен Шајн!

Ваката одлука била експресно аминувана од генералниот сектетар на СДСМ Миле Зечевиќ,  од министетрот Беким Сали побарал експресно да се разреши Балески и на негово место да се постави партискиот послишник Асен Шајнн.

Миле Зечевиќ,  како и четворицата охридски јавачи на апокалипсата предводени од неговиот ментално политчики гуру Константин Георигиески како главна замерка за разврепување на д-рБалески било личното нетрение и професионаланата завист која ја имал Константин кон д-р Балески, а воедно личната негова политичка нетпреливост кон Балески ја правдале од фактот дека Балески не бил член на СДСМ.

Д-р Горан Балески цели две години 24/7 беше на своото работно место, како директор, но и како доктор, човек кој успешно се справи со корона кризата во Охрид и во цела Западна Македонија со оглед дека охридската болница беше регионална ковид болница. Д-р Горан Балески е познат светски уролог – хирург со над 500 операции годишно, човек кој во совојот мандат како в.д директор на охридската болница донесе донации од над 500 илјади евра и благодарание на неговите конекции со бизнис секторот охридската болница ковид борбата ја доби по пат на донации. Балески беше еден од лекарите кои го организираше работењето на регионалниот вакцинален пункт во Охрид каде успешно се вакцинираа над 60 илјади граѓани, исто така пункт кој работеше по пат на донации.

Од друга страна за в.д директор назначен е Асен Шајн кој во општата болница е вработен од 2016 година, а кој одма заминал на специјализација  во општата болница се враќа во Одделеот за уво, нос и грло во 2020 година, а во периодот од 2020 до 2022 година за време на пандемијата воопшто не учествувал во борбата против ковид туку напротив како лекар ги корисити сите можни отсуства од работа во смисол на боловања, изолации и сл., плашејќи се да не се зарази од ковид. Од неговата биографија единствено нешто што може да истакне е дека тој е син на Боро Шајн единсветениот  инфектолог во Македонија кој никогаш не фатил слушалки на уши, а половина од својот работен век го поминал како директо на ЈЗУ Општа болница Охрид во време кога започнува задолжувањето на болницата, кое денес достигна фантастични 5 милиони евра.

На оваа држава не и требаат Професионалнци, потребни им се партиски кловнови.

Сашо Денесовски – лично

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО