5.2 C
Ohrid
Wednesday, November 30, 2022

Преку БРР ќе се реконструира и уреди главната улица во село Горенци

НАЈЧИТАНО

Денес во просториите на Бирото за регионален развој во Скопје, преставувано од директорот Рамиз Реџепи и градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески го потпишаа договорот за реализација на проектот.
По поднесена апликација од општина Дебрца до Бирото за регионален развој , од Програмата за развој на села за 2022 година одобрени се средства за проектот : Pеконструкција и уредување на улица во село Горенци.
Проектот опфаќа тротоарско уредување на главната улица во село Горенци,во должина од 529 метри и широчина на тротоар од 1,5 метри,а вкупната вредност на проектот изнесува 2.615,598 денари.
По завршување на тендерската постапка следува имплементација на проектот.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО