23.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Пребеганите парламентарци ќе ја спасуваат владата на Петков?

НАЈЧИТАНО

Бугарскиот портал 24часа.бг објави дека осум бугарски пратеници од партијата Има таков народ (ИТН) го напуштаат лидерот Слави Трифонов, кој минатата недела реши да излезе од владината коалиција.

Тие ќе излезат од пратеничката група на ИТН, но сè уште немаат постигнато договор за соработка со партијата Продолжуваме со промените на премиерот Кирил Петков.

Осумтемина пратеници се организирани од министерот за спорт од ИТН, Радостин Василев, кој, според бугарскиот медиум, бил против напуштање на владата.

Во групата осум пратеници се досегашната организациска секретарка на ИТН, Викторија Василева, како и Николај Радумов, Светлин Стојанов, Иво Атанасов, Ивајло Христојв, Дејат Петков, Христинка Иванова и Георги Георгиев.

Со тоа, пратеничката група на Трифонов ќе остане со 13 пратеници, колку што во моментов има и опозициската Преродба.

Осум бугарски пратеници од партијата Има таков народ (ИТН) го напуштаат лидерот Слави Трифонов, кој минатата недела реши да излезе од владината коалиција, објав

Тие ќе излезат од пратеничката група на ИТН, но сè уште немаат постигнато договор за соработка со партијата Продолжуваме со промените на премиерот Кирил Петков. Дополнително ќе очекуваат понуди за партнерство, пишува 24часа.бг.

Осумтемина пратеници се организирани од министерот за спорт од ИТН, Радостин Василев, кој, според бугарскиот медиум, бил против напуштање на владата.

Во групата осум пратеници се досегашната организациска секретарка на ИТН, Викторија Василева, како и Николај Радумов, Светлин Стојанов, Иво Атанасов, Ивајло Христојв, Дејат Петков, Христинка Иванова и Георги Георгиев.

Со тоа, пратеничката група на Трифонов ќе остане со 13 пратеници, колку што во моментов има и опозициската Преродба.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО