8.9 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022

Првиот охридски социјалдемократ Наумче Јованоски – Чакар ја напушта советничката група на СДСМ и заминувал како независен советник во Совет на Општина Охрид!!!

НАЈЧИТАНО

Нов скандал ја тресе Општинската организација на СДСМ во Охрид и, повторно во улогата на скандал мајастор се јавува Претседателот на СДСМ Охрид Науме Јованоски попознат како  „Back to the Future“ !

Од како во јавноста се прошири еста ,дека за нов претседател на ОО СДСМ Охрид генералниот секретар на СДСМ Миле Зечевиќ застанал зад Ѓоко Алчев,вечно незадоволниот „Back to the Future“ Наумче Јованоски – Чакар ги известил членовите на Иззвршниот одбор на СДСМ Охрид ,дека тој по неговото разрешување,ќе ја напуштел и Советничката груша во Совет на Општина Охрид и ќе делувал како Независен Советник! Претсдеателот на Совет на Општина Охрид Сашо Донев ,не сака да ги коментира ваквите гласини,но доколку добие известување од советникот во Совет на Општина Охрид ,дека ќе делува самостојно, тој таквата одлука на Наумче Јованоски-Чакар , согласно Статут на Советот на Општина Охрид ќе ја почитува.

Редакцијата Охридскај контактираше и со дел од членовите на советничкото мнозинство во Совет на Општина Охрид предводено од ВМРО ДПМНЕ,кој се јасни во своите ставови, а тоа е дека од поодамна ОО СДСМ Охрид делува како раштиман оркестар,во кој раштиман оркестар и во минатоте советнички совети , на советниците од редовите на СДСМ најбитни им беа личните интереси ,а не интересите на граѓаните.Советничкото мнозинство на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата во Совет на Општина Охрид е стабилно и нема потреба од нови „птици преселници“ ,а најмлаку имаме потреба од Наумче Јованоски-Чакар, личност кој во минатото се покажал како неконструктивен политичар,посебно кога се во прашање интересите на граѓаните на Општина Охрид.

Незадовослтвото на Наумче Јованкси -Чакар „Back to the Future“ од својата натична партија СДСМ, станало уште поголемо,од како во неговите фирми влегла Испекција ан Управата за јавни приходи на РСМ, која патем пронашла поголемо даночно затајување во фирмата „Зеро Бет“,под чија капа работи Ресторан „Ле Петит Бар“ Рибен ресторан „Лихнидос“ лоциран во строгиот центар на Охирд ,кој ресторан во голем дел е ДИВОГРАДБА , која се градеше во времето на мандатот на поранешниот Градоначалник на Охрид Константин Георгиески, спротивно на сите закони и препораки на УНЕССКО.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО