23.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

По веста за приведување на Алабаковски како одговорен за пожарот на клубот „Ванчо Михајлов“ во Битола, адвокатите Драган Пешевски и Јанаки Митровски се пријавија про боно да го бранат пејачот

НАЈЧИТАНО

По веста за приведување на пејачот Ламбе Алабаковски, како одговорен за пожарот на клубот „Ванчо Михајлов“ во Битола, адвокатите Драган Пешевски и Јанаки Митровски се пријавија про боно да го бранат пејачот.

– Јас и Јанаки Митровски јавно се пријавуваме за pro bono одбрана на Ламбе!!! Нека разберат клетите фашисти!!!, напиша адвокатот Пешевски на својот профил на Фејсбук.

Адвокатот Митровски напиша:

„Под итно организација за одбрана на Ламбе!!!! Прв се пријавувам!!!“

Митровски истакна дека Алабаковски не може да биде кривично гонет, туку само за материјална штета, зашто не предизвикал општа опасност.

„Клубот бил затворен и со тоа не е исполнето делото Предизвикување општа опасност, што значи ослободителна за Ламбе!“, смета Митровски.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО