22.9 C
Ohrid
Tuesday, August 9, 2022

Полицијата кај Сомбор откри 74 илегални мигранти

НАЈЧИТАНО

Припадниците на МВР, Жандармеријата и Полициската управа во Сомбор, во рамки на акцијата за контрола на движењето и престојот на илегални мигранти во пограничната зона со Унгарија, извршиле претрес во простории на објект лоциран во близина на Сомбор и откриле 74 илегални мигрантите.

Како што се наведува во соопштението на МУП, мигрантите се донесени во просториите на Полициската управа во Сомбор, а дванаесет лица се приведени за понатамошна оперативна работа, додека останатите во придружба на полицијата се пренесени во Прифатниот центар Прициповац.

„Министерството за внатрешни работи, заради зачувување на безбедноста и безбедноста на граѓаните на Република Србија, како и на мигрантите кои во моментот се наоѓаат на територијата на нашата држава, континуирано работи на пронаоѓање на лица кои се занимаваат со криумчарење, како како и луѓе кои поседуваат оружје. Ваквите акции ќе бидат еден од приоритетите на нашата полиција и во наредниот период“, се заклучува во соопштението.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО