8.9 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

НАЈЧИТАНО

Трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити продолжи и во март 2022 година. Таа се сведе на ниво од 4,30%.

Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,70%.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следната врска:

https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9AS/2022/Soopstenie_za_pecat_kamatni_stapki_2022_mart_mk.pdf

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО