0.9 C
Ohrid
Sunday, January 29, 2023

ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА КЕ НАБАВУВА ЕЛЕГАНТНО СЛУЖБЕНО ВОЗИЛО ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ДИРЕКТОРОТ (ФОТО)

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Директорот на ЈЗУ Општа Болница Охрид Асен Шајн пред ссериозен предизвик да ја разреши крајно лошата состојбата со службено возило.По доваѓањето на Асен Шајн за ВД Дирекор на орхидската болница,крајно бил разочаран што во болницата воопшто немало службено возило за потребите на директорот,а вон функција биле и абулантните возила поради измината регистрација и немање на гориво ,кој патем се добиени по пат на Донација.

Од причина што охридската болница има блокирано жиро сметка ,а долговите се движат над 240.000.000,оо денари и нема можност за набавка на гориво за возилата , „генијалците“ од непосредниот круг на диекторот Шајн ,предложиле една опција,а тоа е :

-Набавка на елкетрично возило Tesla Model S,кое возило би било доказ дека иднината им припаѓа на паметните „Директори“!!! За магичен ВД „Вонземјанин – Директор“ бил потребен магичен вселенски автомобил!!!

  • Доколку охридската болница не успее да набави возило Tesla Model S ,како подваријанта за набавка на слуѓбено возило за ВД „Вонземјанин – Директор“,се нудело популарното ДРЕСИРАНО МАГАРЕ од 83 илјадниот проект на школото од Кавадарци.
  • Станува збор за познатата раса со педигре од Литоријанско Динарско Магаре,кое така дресирано ке му биде предадено на охридскиот директор за да му ги задоволи неговите потреби…..

Единствениот проблем на директорот ќебиде менување на брзини кај дресираното,на долниот менуваќ на брзини кај дресираното магаре….

  • С.Д.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Безбедното чествување на Гоце Делчев во фокус на разговорите

Вицепремиерот за јавен ред и безбедност и министер за внатрешни работи на Република Бугарија Иван Демерџиев со придружна делегација, утре, ќе престојува во работна...

Руските сили го гранатирале градот Херсон, кој е под украинска контрола, но многу од жителите веќе се евакуирани во соседните места

Руските сили денеска го гранатирале градот Херсон, кој е под украинска контрола, но многу од жителите веќе се евакуирани во соседните места. Ова го...

Веста за избодената д-р Елвира Којиќ, психијатар во Вировитица во Хрватска одекна во регионот

Веста за избодената д-р Елвира Којиќ, психијатар во Вировитица во Хрватска одекна во регионот. Докторката во саботата попладне била нападната во нејзината приватна ординација...
spot_img
spot_img
spot_img