23.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Општина Ресен во соработка со Младинскиот културен центар – Битола организираат форум за утврдување на приоритети за работа на Локалниот економско – социјален совет на општина Ресен (ЛЕСС) за 2022 година

НАЈЧИТАНО

Општина Ресен во соработка со Младинскиот културен центар – Битола организираат форум за утврдување на приоритети за работа на Локалниот економско – социјален совет на општина Ресен (ЛЕСС) за 2022 година.
Денеска се одржа настан на кој што присутни беа потписниците за спогодбата за основање на ЛЕСС во Општина Ресен, претставници на Агенцијата за вработување од Ресен, СОУ ,,Цар Самоил” Ресен претставници на проектот ,,Унапредување на социјалниот дијалог во заедницата” како и претставици на етаблирани и успешни компании од нашата општина.
Целта на овај настан е да се генерираат идеи, да се направи една поблиска соработка со компаниите, за поуспешна реализација на проекти и активно учество на истите во креирањето на локалните политики.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО