16.2 C
Ohrid
Friday, August 12, 2022

Онлајн платформи преку кои граѓаните ќе можат да користат туристички ваучери

НАЈЧИТАНО

Министерството за животна средина и туризам на Федерацијата Босна и Херцеговина дефинираше список на апликанти кои ги исполниле пропишаните услови за давање услуги за сместување на граѓаните со субвенција за туристички ваучери, а кои наскоро треба да бидат достапни.

EKupon, Citydeal и Linden, сите три платформи со седиште во Сараево – ги исполнија пропишаните услови од програмата, а се адресите на кои граѓаните наскоро ќе можат да најдат туристички ваучери за одмор на територијата на Федерацијата БиХ.

Двајца апликанти Би Консалтинг од Сараево и Бродомеркур од Широки Бријег не ги исполниле условите на јавниот повик.

Имено, програмата на Владата на ФБиХ, која треба да ги мотивира граѓаните да го поминат својот одмор уживајќи во убавината на ФБиХ, ќе трае до крајот на годината, а властите претходно најавија почеток на нејзината реализација на крајот на јули.

Најмалиот пакет врз основа на кој може да се добие ваучер од 200 KM треба да биде 250 KM, а наскоро се очекуваат повеќе информации за можноста и деталите за нивното користење.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО