23.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Објавени резултатите од обдукцијата на Матеј Периш

НАЈЧИТАНО

Вишото јавно обвинителство во Белград утврди дека нема основано сомнение дека смртта на Матеј Периш е последица на кривично дело, имајќи ги предвид сите околности од неговото исчезнување ноќта на 30/31. Декември 2021 година, извршени се проверки, додека телото не беше пронајдено на 18 мај во Дунав.

Околностите кои му претходеа на исчезнувањето на Матеј Периш, изјави на лица кои пред исчезнувањето биле во негово друштво, со проверки и обдукциски наоди не укажуваат дека неговата смрт е поврзана со каква било форма на насилство, пренесува Нова.рс.

Имено, обдукцијата која по наредба на Вишото јавно обвинителство ја изврши Институтот за судска медицина во Белград, утврди дека на телото на Матеј Периш нема повреди на коските на главата, вратот, трупот или екстремитетите.

Истовремено, резултатите од токсиколошките анализи покажаа присуство на токсични концентрации на амфетамини во крвта и органите, во присуство на етил алкохол. Исто така, во примерокот од косата беа идентификувани траги од кокаин и бензоилекгонин.

Комисиското вештачење го извршија тројца вештаци, специјалисти по судска медицина.

Метју се бара повеќе од четири месеци
Телото било пронајдено четири и пол месеци по исчезнувањето на Сплитецот. Метју исчезна ноќта меѓу 30 и 31 декември. Истрчал од готскиот клуб, трчал низ белградските улици, се обидел да запре такси, а потоа, како што може да се види на снимката од надзорната камера на ресторанот Саванова, се спушта по скалите кон Сава. Но, не се гледа дека влегол во вода.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО