8.9 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022

Обвинителството гини повеќе охридски бизнисмени за манипулаци со лажни денациоанлизации на атрактивно земјиште

НАЈЧИТАНО

ОСНОВНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ЗА ГОНЕЊЕ НА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ И ВИСОКА КОРУПЦИЈА,отворило истрага против повеќе охридски бизнисмени ,за манипулации со процесот на денационализација на имоти. 

Како што дознава редакцијата Охридскај на мета на Основносто јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и висока корупција се повеќе имина на познати бизнисмени во областа на градежништвото, хотелиерството и трговијата на мало од Охрид ,како и високи валдини преставници .Како што дознава редакцијата Охридскај обвинителството во својата истрага опфатила период од 15 години,каде бизнисмените преку валдини функционери успеале да направат фиктивни денационализации на атрактивни локациии, кој никогаш историски не биле во нивна фамилијарна сопственост и нејасно е како тие се појавиле како наследници?!

Според информациите до кој дојде редакцијата Охридскај истрагата на обвинителството привршува и се очекува до крај на емсец мај ,обвинителството за повеќе лица да бара мерки Притвор како и мека замрзнување на имотите кој ги псоедуваат,како и имотите на нивните семејства ,кој осумничените бизнисмени ги префрлиле на нивните наследници.

Како што дознава Охридскај се работи за премногу атрактивни локации долж обалата на Охридското Езеро, делот на СРЦ „Билјанини Извори“,како и во централното градско подрачје на Охрид.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО