9.1 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022

Ногачевски-Дебрца во проекти за зачувување на природното наследство

НАЈЧИТАНО

„Денес во мојот кабинет се одржа работен состанок со претставници од Државниот инспекторат за животна средина.
Целта беше да се разменат искуства и мислења за состојбата и идното управување на Белчишко Блато на кое му претстои скоро прогласување за заштитено подрачје во категоријата Парк на природата.
На состанокот се дискутираше за обврските на Општина Дебрца како иден управувач на Белчишко Блато, од аспект на кадровска и техничка опременост, како и инспекциски надзор на подрачјето.
Исто така се разговараше за остварување соработка со Државниот инспекторат и вклучување на Општина Дебрца во проекти за зачувување на природното наследство“објави на својот фејсбук профил градоначалникот на Општина Дебарца Зоран Ногаќевски.
Можно е да е слика од 3 луѓе, седнати луѓе и внатре
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО