9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022

Нова економија: Градот Белград планира да купи милион заштитни маски

НАЈЧИТАНО

Градот Белград планира да купи повеќе од еден милион парчиња заштитни маски за лице и за оваа набавка издвои 7,7 милиони динари (околу 66.000 евра), пишува порталот Нова економија.

Секретаријатот за одбранбени прашања, вонредни состојби, комуникација и координација на односите со граѓаните објави јавна набавка на милион парчиња заштитни маски за еднократна употреба и 100.000 маски за лице 95 без филтри.

Продавачот, кој ја добива работата, се обврзува да ги достави маските во рок од најмногу 20 дена од склучувањето на договорот.

Набавката е поделена на два лота, а првиот, како што пишува во спецификацијата, се однесува на милион парчиња светло сини заштитни маски за лице за еднократна употреба со три слоја аеросолна заштита.

„Маската мора да има размавта за да се вклопи околу ушите и прилагодлив ластик за носот да се прилагоди на обликот на лицето“, пишува New Economy.

Исто така, тие маски треба да бидат во пакувања кои содржат најмногу десет парчиња.

Градот планира да купи и 100.000 заштитни маски за лице KN 95 без филтри, од кои 50.000 треба да бидат бели, а 50.000 црни, според спецификацијата за втората серија.

Тие мора да имаат минимум пет заштитни слоеви, со степен на филтрација од најмалку 95 проценти, а секоја маска мора да биде поединечно спакувана во кеса.

Од деловниот субјект се бара, како што вели, да извршил минимум три испораки на предметната стока во период од најмногу три последни години.

Краен рок за поднесување понуди е 1 август.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО