9.9 C
Ohrid
Thursday, December 8, 2022

Нефи ИК си присвоил дел од охридската „Касарна“ и пред очи на Гранична Полиција формирал диива Депонија на градежен шут,надлежните повторно молчат!?

НАЈЧИТАНО

На само 50 метри пред очите на припадниците на Гранична Полиција во комплексот „Касарна“ во Охрид или на само 20 метра од ограбениот Магацин на СВР Охрид ,градежна компанија од Охрид депонира градежен шут и создава дива депонија!

Строрителите на оваа кривично дело,ја рушиле задната капија на комплексот „Касарна“ во Охрид и тука влегуваат со камиони троосовинци и депонираат градежен шут.пред очите на граничната полиција.

Оваа појава трае веќе еден месец и никој од граничната полиција и останатите надлежни општински власти не реагира. Според очевидците овој дел на охридската касарна видени се возила на компанијата Нефи ИК во сопственост на контраверзниот советник Нефи Усеини.

Дали конечно некој од надлежните ќе реагира и сѕрорителите на ваквите вандалски чинови ќе сностат одфоворност, искрено не веруваме!Охридската касарна беше дадена на стопанисување на Општина Охрид , но северниот дел каде е стационирана Гранична Полиција со одлука на влада е одземен од Општина Охрид и е во државна сопственост.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО