15.9 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Непознато лице лажно се претставувало дека работи во Управата за јавни приходи и барало пари од Кавадарчани

НАЈЧИТАНО

Изминативе денови непознато лице лажно се претставувало дека работи во Управата за јавни приходи како одговорно лице за наплата на долгови и барало пари од даночни обврзници со цел да го намали долгот што го ималe спрема Управата, информираат од УЈП.

Од Управата соопштуваат дека оваа информација ја добиле денеска, и оти согласно член 391 од Кривичниот законик веднаш ја пријавиле случката во Министерството за внатрешни работи во ОВР Кавадарци.

„УЈП известува дека задолженијата што даночните обврзници ги имаат (согласно даночните решенија и пријави) и уплатите, преку носителите на платен промет и трезорскиот систем се книжат автоматски. Само со плаќање на даночниот долг преку носителите на платен промет и трезорскиот систем може да престане обврската на даночниот должник“, се вели во соопштението од УЈП, апелирајќи граѓаните да бидат вниматели и да не потпаѓаат под вакви дејствија на поединци.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО