14.4 C
Ohrid
Tuesday, September 27, 2022

Недостигот од млади работници го пополнуваат 50.000 вработени над 65 години

НАЈЧИТАНО

Во Хрватска летово имало 25.000 вработени над 65 години во класичен работен однос. Покрај таа група работници кои продолжија да работат и откако ги стекнаа формалните услови за пензионирање, хонорарно се вработија и околу 23.000 пензионери, пишува во петокот Вечерњи лист.

Заедно, речиси 50.000 постари луѓе ги пополнија празнините на пазарот на трудот, кои беа создадени со губењето на помладите групи на население. Животот на тој начин го престигна законодавецот, односно официјалната државна регулатива според која работниот однос во Хрватска престанува по сила на закон со навршување на 65 години, со можност работникот и работодавачот да се договорат поинаку!

Владата наскоро треба да поднесе измени на Законот за работни односи во собраниска процедура, со кои подетално ќе се регулира работата преку платформи, работа од дома и договори на определено време, но како што сега стојат работите, тие нема да влијаат на постојното решение за раскинувањето. на работен однос на возраст од 65 години.

Според него, работодавачот е тој што одлучува дали работникот ќе продолжи да работи кај него или не и по 65 години, без разлика на желбите и можностите на работникот.

Во текот на преговорите со синдикатите и работодавачите, Владата предложи оваа старосна граница да се помести на 67 или 68 години, со што одлуката за работа по 65-та година ќе се префрли во корист на работникот, бидејќи работникот ќе биде тој што ќе го информира работодавачот дека нема да ја искористи можноста што му се нуди со законот за пензија предвидува да оди во пензија на 65 години, но дека сака да продолжи да работи.

Ваквото решение најпрво не им одговараше на работодавците, па беше пречистено со предлози работник кој останува на работа по 65 години да нема право на отказен рок или отпремнина, ниту пак компанијата ги сноси трошоците за неговото боледување.

Но, овие ревизии не беа поддржани од синдикатите и на крајот Владата се откажа од какви било промени. Поточно, работниот однос ќе продолжи да престанува на 65 години по сила на закон, освен ако работодавачот и работникот не се договорат поинаку, пишува новинарката на „Вечерњи лист“, Љубица Гатариќ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО