9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022

На првата вечер настапија хоровите „Бранко“ од Србија и „БујАрти“ од Албанија

НАЈЧИТАНО

Со настап на хорови од Србија и Албанија вечерва почна 31. издание на фестивалот на хорска музика Тетовски хорски одѕиви (ТЕХО), што  се одржува во Духовно-културниот центар „Кирил Пејчиновиќ“ во Лешочкиот манастирски комплекс.

Фестивалот почна со настапуваат Лесковачка црковно пеачка дружина „Бранко“ од Лесковац, Србија со осум композции, додека девет изведби имаше мешан хор „БујАрт“ Тирана, Албанија.

Останатите хорови настапуваат утре со почеток од 13 часот. На вториот ден настапуваат домаќините, градски женски младински хор „Менада“ со пет композиции, додека градски мешан хор „Гортинија“-Гевгелија ќе има три изведби.

Потоа следува мешан камерен хор „Рождество на Пресвета Богородица“ Скопје со четири композиции и женски младински хор МКЦ Скопје со шест песни.

Фестивалот се затвора со настапот на академски машки гор „Гусла“ од Софија,Бугарија. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО