17.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Најмногу се гради во Скопје

НАЈЧИТАНО

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2021 година, деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност извршиле градежни работи во вредност од 32 .470 ,968 илјади денари. Од нив, 13.004,936 илјади денари се за објекти во индивидуална сопственост.
Во текот на 2021 година се градени вкупно 2.665 објекти, а завршени се 3.235 станови со вкупна површина од 211.252 метри квадратни, од кои 3.099 се во индивидуална сопственост.
Просечната корисна површина на завршените станови е 65.3 м2. По региони, најмногу се градело во Скопскиот регион, потоа во Југозападниот, Пелагонискиот, итн.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО