5.3 C
Ohrid
Wednesday, November 30, 2022

Најважните астролошки настани во октомври – меѓу нив е и затемнувањето на Сонцето

НАЈЧИТАНО

Најважните астролошки настани во октомври – меѓу нив е и затемнувањето на Сонцето
Влегуваме во октомври, кој астролошки ќе биде многу интересен. Обрнете внимание на следните датуми.

Октомври започнува со шест ретроградни планети, а во текот на месецот Меркур (2 октомври), Плутон (8 октомври) и Сатурн (22 октомври) ќе се вратат во директно движење.

Во овој месец се случува и затемнување на Сонцето! Затемнувањето на Сонцето кое ќе се случи на 25 октомври е делумно затемнување на Сонцето кое ќе биде видливо од Европа, Урал и Западен Сибир, Централна Азија и Западна Азија и од североисточна Африка. Најголемата фаза од делумното затемнување ќе биде снимена во Западносибирската рамнина во Русија. Овде ќе можеме да видиме и делумно засенчено сонце. Потоа, на почетокот на ноември, има затемнување на Месечината.

Погледнете ги сите важни астролошки настани во овој месец.

2 октомври – крајот на Меркур ретрограден
На почетокот на месецот ќе му мавнеме збогум на ретроградниот Меркур, кој носи поголема јасност во мислите и комуникацијата со другите и појасен поглед на ситуациите во животот. Промената можеби нема да биде видлива веднаш. Можеби сè уште ја чувствувате нејзината енергија неколку дена или дури недели по ретроградниот Меркур, но таа полека ќе се повлече.

8 октомври – завршува ретроградниот Плутон
Плутон е ретрограден од април, а сега тој период е при крај. Ова е планетата на длабока трансформација, смрт и повторно раѓање, па можеби ќе видите со поголема јасност на начините на кои сте се трансформирале оваа година. Ако сте доживеале некакви завршетоци во ова време, можеби ќе видите како тие завршетоци ве доведоа до нов — подобар пат.

9 октомври – полна месечина во Овен
Оваа конкретна полна месечина носи заздравување и заздравување на раните. Иако третманот е апсолутно неопходен, доаѓањето таму обично може да биде малку тешко. Можеби ќе бидете принудени да се откажете од одредени очекувања што ги имате во овој период. Оваа полна месечина ќе ве поттикне да се ослободите од животот.

23 октомври – почеток на периодот на Шкорпија
Кон крајот на месецот го дочекуваме периодот на Скорпија. Ова може да не поттикне да се фокусираме подлабоко на себе. Можеби сте повеќе љубопитни за вашите сопствени семејни корени, навики и модели во овој момент. Во периодот на Шкорпија, можеме да бидеме малку почувствителни, но тоа е затоа што учиме подобро да се слушаме себеси.

23 октомври – крајот на ретроградниот крај на Сатурн
Се збогуваме и со ретроградниот Сатурн, кој траеше од 4-ти јуни. Во ова време, може да видите како предизвиците во минатото ве обликувале и ви понудиле нови можности. Сатурн може да ве награди за вашите напори и напорна работа во изминатите месеци.

25 октомври – затемнување на Сонцето во Шкорпија
Еден од најважните настани во овој месец е несомнено затемнувањето на Сонцето кое ќе се случи среде денот, во 13 часот и 10 минути. Можеби ова е време да се преиспитаат прашањата што се случуваат оваа година и да се погледнат од друга перспектива. Затемнувањето на Сонцето нè поттикнува да го решиме минатото и да направиме простор за нешто ново.

30 октомври – ретрограден Марс
Кон крајот на месецот започнува периодот на ретрограден Марс кој има влијание на мотивацијата и способноста за преземање акција. Може да предизвика и поголема потреба за одмор. Важно е да се слушате себеси во овој период и да не се напрегате. Ретроградниот период на Марс ќе не поттикне да размислиме каде ја вложуваме нашата енергија и што ни ја одзема силата и мотивацијата.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО