20.9 C
Ohrid
Sunday, October 2, 2022

Моментално можете успешно да ги рафинирате вашите пари со осмиот благороден метал

НАЈЧИТАНО

Најреткиот благороден метал во светот може да се пофали со растечки меѓународен пазар. Се вели дека неговиот сјај на сончева светлина има многу поголема моќ од сјајот на дијамантите, згора на тоа, не може да се фалсификува. Ова е кристален осмиум – последниот од осумте благородни метали кој ви овозможува навистина успешно да ги рафинирате вашите пари.

Кога владее кризата или. инфлацијата е загрозена, и малите и институционалните инвеститори бараат начини да ги заштитат своите финансии. Човекот научил низ историјата дека благородните метали се сигурна инвестиција со сигурен поврат. А осмиумот е благороден метал кој припаѓа на металите од платинската група заедно со метали како рутениум, родиум и секако платина. Како и другите благородни метали, осмиумот е хемиски отпорен и отпорен на ‘рѓа, корозија и абење.

Освен што е издржлив, осмиумот е и многу густ – тој е најгустиот елемент што му е познат на човештвото. Додека фалсификуваните златни прачки беа откриени во минатото дека содржат други метали, како бакар од Кина, осмиумот не може да се наполни со друг метал, бидејќи нема метал погуст од осмиумот.

Тоа е неговиот статус како најгуст елемент во светот што доведе до пораст на популарноста на осмиумот како инвестиција во материјални средства во Европа во последно време.

До пред осум години, осмиумот се сметаше за токсичен, но сега може да се кристализира, што го прави не само нетоксичен и безопасен, туку и се смета за најскапоцениот од скапоцените метали. Освен тоа, осмиумот исто така сјае како дијамантски килим, поради што го нарекуваат и „сончев елемент“.

Друга важна карактеристика е тоа што кристалниот осмиум се рангира на самиот врв на благородни метали – тој е предмет на најсовремен процес на сертификација, што ја потврдува неговата чистота, користејќи ја својата единствена кристална структура како дигитален отпечаток од прст. Ова, исто така, доведе до раст на нејзините пазари во Азија, Африка, Австралија и неодамна во Северна Америка.

Секое парче сертифициран кристален осмиум има осумцифрен алфанумерички код познат како идентификациски код на осмиум. Кодовите се зачувани во меѓународна база на податоци за осмиум и содржат информации како што се димензија, тежина, длабинско скенирање и нето вредност врз основа на моменталната пазарна цена на кристалниот осмиум.

Сигурна долгорочна инвестиција која ја зачувува вредноста на вашите пари
Скапоцените метали продолжуваат да се сметаат за безбедни во сите кризи (како и кризите предизвикани од пандемијата на ковид-19 и војната во Украина), а репутацијата на најбезбедно засолниште во време на неизвесност се повеќе ја зазема осмиумот, последната од осумте благородни метали во светот.

Првично, осмиумот се сметаше за метал на супербогатите. Имаше потенцијал да стане форма на валута за најбогатите луѓе во светот, но со развојот на настаните во последните неколку години, сега е достапна за речиси секој инвеститор. Првите земји веќе преговараат за инвестирање на дел од своите благородни метали во осмиум.

За физичките лица, износот на инвестицијата се движи од 100 до неколку 100 илјади евра.

И да сумираме: бидејќи осмиумот е многу редок на нашата планета и, според најновите проценки, тој е само околу 44 тони во Земјината кора, лесно е да се предвиди трендот на постојан раст на цените. Ако инвестирате пари во осмата, затоа тие најмалку ќе ја задржат својата вредност или ќе го обезбедат најповолниот сооднос помеѓу очекуваниот принос и инвестицискиот ризик.

Институт за осмиум СловенијаФото: Институт за осмиум Словенија
Накитот уште повеќе ја зголемува цената
Околу пет проценти од осмиумот се троши на особено спектакуларен накит и престижни часовници.

Така, осмиумот станува сè попопуларен кај накитувачите и накитувачите кои се импресионирани од неговата блескава рефлектирачка светлина, која во брилијантност надминува дури и дијамант. Има природна синкаста сребрена нијанса, која е поинтензивна поради кристализираната структура – кога е изложен на директна сончева светлина, металот сјае толку брилијантно што делува речиси неземно.

Зголемената употреба на осмиум во производството на луксузен накит дополнително ја намалува понудата на осмиум на пазарот и, следствено, постојано ја зголемува неговата цена.

Овој извонреден сјај, на пример, привлече двајца швајцарски производители на часовници, Hublot и Ulysse-Nardin, кои прават ексклузивни часовници со кристален осмиум. Накитувачите како германскиот производител Oslery, од друга страна, го претставуваат осмиумот во нивните уникатни линии на накит.

Каде да го купите
Денес, осмиумот е веќе достапен за инвеститорите ширум светот преку сертифицирани партнери од регистрирани државни институти.

Можете да дознаете повеќе за осмиумот и самиот институт Осмиум со посета на www.osmium-institut.si или директно контактирање со нив преку е-пошта info@osmium-institut.si или телефонски на 040 333 303. Можете да договорите купување со нив, а тие исто така ви обезбедуваат сигурни услуги, ажурирани информации и професионални совети, едноставен процес на нарачка, сигурна и сигурна испорака и дискреција.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО