16.2 C
Ohrid
Friday, August 12, 2022

Модните експерти велат: не носете очила за сонце на главата

НАЈЧИТАНО

Во лето, кога очилата за сонце се повеќе од само моден додаток, модните експерти предупредуваат дека правиме клучна грешка која може да го оштети овој суштински додаток.

Додека летото е во полн цут и огромното мнозинство е веќе на заслужен одмор, модните експерти откриваат трикови за совршен летен изглед. Имено, тие предупредуваат дека многу често забележуваат клучна модна грешка, која очигледно огромното мнозинство луѓе почнуваат да ја прават во лето. Во сончевите денови, очилата за сонце се незаменливи и секогаш кога ќе влеземе во затворен простор, но сме надвор откако сонцето веќе зајде, треба брзо да ги оставиме некаде. Често се случува потсвесно да си врземе очила за сонце на главата. А експертите велат дека ова не треба ни да го започнеме, од две причини.

Иако со овој едноставен потег се заштедува еден час и очилата не треба да се фиксираат во куќиштето, а потоа по неколку минути треба повторно да ги бараат во чантата, за оние со долга коса тоа е прилично непријатен чин, бидејќи очилата за сонце многу брзо се заплеткуваат во косата. Модните експерти велат дека очилата за сонце не треба да се носат на глава. Со таквото исправување не само што ќе се уништат рамките на нашите очила за сонце, туку според модниците, таквиот изглед е невкусен и од гледна точка на фризурата и косата.

И нашата комбинација на облека ќе ја изгуби својата елеганција, кога одиме на погоститев, злобна прослава, но соодветна, доколку носиме очила за сонце. Тоа би било особено несоодветно, кога сме во коктел или вечерни фустани. Малку е полесно да се препуштиме на таа модна faux pas во порелаксирана средина, но мораме да внимаваме да не го правиме тоа премногу често и последователно да не ги растегнуваме рамките на нашите очила за сонце и да ни ја кинеме косата.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО