27.9 C
Ohrid
Tuesday, August 16, 2022

Мишел Обама ќе ја објави својата втора книга на 14 јазици и 27 земји

НАЈЧИТАНО

Новата книга на поранешната прва дама на САД Мишел Обама ќе биде објавена на 15 ноември на 14 јазици и 27 земји. Оригиналниот наслов на книгата е Светлината што ја носиме – надминување во несигурни времиња.

Книгата е продолжение на светскиот бестселер Мојата приказна на Мишел Обама. Во новата книга, поранешната прва дама го споделува со читателите „своето знаење и нејзините моќни стратегии за надеж и внатрешна рамнотежа во несигурни времиња“, според германската новинска агенција dpa, издавачката група Penguin Random House, која ги стекна издавачките права за книгата, објави.

„Тргнувајќи од нејзините искуства како мајка, ќерка, сопруга, пријателка и прва дама, таа споделува принципи и верувања кои и помогнале да ги надмине и најтешките пречки во животот и да продолжи да расте“, напишаа тие, додавајќи дека поранешната прва дама на Соединетите Американски Држави „ со својот препознатлив хумор, отвореност и сочувство, таа исто така фрла светлина на прашања поврзани со расата, полот и идентитетот, охрабрувајќи ги читателите да ги надминат стравовите, да најдат сила во заедницата и храбро да го обликуваат сопствениот живот“.

Од објавувањето во ноември 2018 година, Мојата приказна за Мишел Обама е преведена на 50 јазици и продадена во повеќе од 17 милиони примероци ширум светот во различни формати. Денес, 58-годишната Мишел Обама беше прва дама на САД во периодот од 2009 до 2017 година, кога нејзиниот сопруг Барак Обама беше првиот црн претседател на САД.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО