23.9 C
Ohrid
Monday, May 23, 2022

Мали Бујар , Асен , Тате и Бате врвот на здравствениот колапс,осмооделенци кој се „мачкаат со бело“!

НАЈЧИТАНО

Денес се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на работниците, во знак на почит кон жртвите на штрајкот што се одржал од 1 до 4 мај 1886 г. во Чикаго.Денес повеќе овој празник го  чествуваат неработниците – паразитите и за жал таквата грда слика продолжува како наша историска макдонска придобивка.

Мали Бујар на Мекици кај Асен , тате и бате !!!

Што се случувало пост веливгденски во минсиетрството за здравство и во ЈЗУ Општа Болница Охрид?

Решението за разрешување на ВД директорот на охридската болница Горан Балевски министерот за здравство „Мали Бујар“-Беким Сали го донел на ден 21-04-2022 година,но за ваквиот потег воопшто не бил известен помошникот министер Рендески,кој за промената на директорската позиција во охридската болница дознава од медиумите?!

Ден псоле веливгден Асен Шајн дотеран во свечен костум чека пред управната зграда на охридската болница,Околу 10 часот нервозен Асенчо се  јавува во министерството за здравство и на оштар тон прашува : „Кој ми го крие моето решение за директор??“.

Вработената во министерството на Асенчо Шајн му укажува ,дека таа воопшто не е запознаена за никакво решение ,а уште помалку занела за некаква си промена!!!

Во 11 часот во охридаката болница пристигнува шоферот на „Мали Бујар“ со курир од министерството за здравство и во архивата го предава решението за разрешување на Балески и именување на Асен Шајн за нов ВД директор на охридаката болница!!

Асен Шајн по напаствија на Бате и Тате веднаш влегува во директорскиот кабинет, без претходоно да биде извршено примо-предавање на кабинетот и на болницата, ровари по бирото кој до тој момент го користи Горан Балевски??!!

Во 12 часот се упатува на Нотар да депонира потпис,а веднаш потоа и во Централен Регистар,како би извршил експресна промена на одговорното лице!

Наредниот ден вистински хаос во кабинетот на директорот на охридската болница.наместо како што е ред да стариот директор го пречека новиот директор и му го предаде кабинетот,Асен Шајн од утринските часови го запсоеднува кабинетот ,а во 9 часот Др .Горан Балевски влегува во кабинет и има што да види.Асен Шајн дуздисан како за на 40 дневен Парастос ,не чекал Балевски да му го предде кабинетот, но затоа од Балевски добил такви зброви , што одекнале низ цела болница,но Асенчо не ги разбрал,ќе чека да му ги протумачат Тате и Бате?!

Веднаш започнува фамилијарната прослава на Асен ,БАТЕ И ТАТЕ,така Бате во еуфирија на социјалната мрежа фејсбук , во преписка со Команидрот на охридската полиција Саше Дончески ќе упатуваат закани до балевски со коментарите „Дошло је време ќорке“!!! Ако некој е за вчорка во овој девастиран град , тоа се Бате,Саше Дончески и уште двајца осмооделенци кој се „мачкаат со бело“ како милуваат тие да се изразат….(Коментарите ги поседува Охридскај и доколку ЈО изрази желба да поведе постапка ,редакцијата ќе им ги предаде,од фактот што „осмооделенци кој се мачкаат со бело“,од како дознале што напишале и биле искарани од Тате , веднаш се обиделе да ги избришат,но предоцна…..

Продолжува…..

С.Д.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО