25.9 C
Ohrid
Wednesday, July 6, 2022

Македонско семејство со бебе старо само 5 дена е заглавено во украинскиот град Харков, МНР прави напори за нивна безбедна евакуација и доаѓање во Македонија.

НАЈЧИТАНО

Македонско семејство со бебе старо само 5 дена е заглавено во украинскиот град Харков, а македонското Министерство за надворешни работи (МНР) прави напори за нивна безбедна евакуација и доаѓање во Македонија.

Ова го изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешниот брифинг со новинарите.

– Има едно семејство во Харков со бебе старо само 5 дена и во постојана комуникација сме со нив. Се прават сите напори за нивна безбедна евакуација, воспоставивме комуникација со многу држави кои имаат пристап до тој град. Очекуваме денеска да го извлечеме тоа семејство преку Украина. Тој град е најпогоден во последните неколку дена, и навистина оди тешко, но го бараме најбезбедниот начин за да се вратат во нашата земја – рече Османи.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО