23.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти да одговори како се стекнала со делвни простори во градскиот пазар во Охрид и како сиот пазар го препишала во корист на „АД Илинден“ Струга?!

НАЈЧИТАНО

„Кралицата“ на восочните фигури во ОО СДСМ Охрид ,со подолго презиме Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти,својата ако може да се нарече „популарност“ ја стекна како поранешна прва придама на некогашниот директор на ЈП Охридски Комуналец , Сашо Алче!Но да не навлегуваме многу во нејзината приватност, зошто доколу Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти , ја опишуваме од приватен агол, тогаш може да се пишува цел роман, но секако до толку значение немаме намера да и придаваме, не вреди…

Кристина Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти ,плавуша со долга коса ,краток памет , од кога го реши партиско – кадровски здравствениот сектор во ЈЗУ Општа Болница Охрид,сега патела ,како тоа советот на Општина Охрид донесе Одлука со која на ЈП,, Билјанини Извори” му отстапи на користење паркинг простор на ул. ,,Македонски Просветители” кон пресекот со ул. ,,Абас Емин”!!!

Додека Мадам Тисо ја црпела својата инспирација од докторот Филип Куртиус , плавушата од СДСМ Охрид Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти,својата инспирација за тресење глупости ја црпи исто така од доктор,непреболена нејзина љубов , кој патем цели две години беше градоначалник на Охрид ,а мадам Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти,цели четири години беше директор на ЈП Градски Пазар Охрид,и таа располагаше со сите тезги низ централното гардско подрачје и долж Кеј Македонија,поточно Охрид го претворија во Циганска Долина,но тогаш тоа не и пречеше и пречел паркинг просторот ,ќе се наплатувало ,а таа жива сиромашна ,нема да може да плати паркинг!!!

-Кога веќе Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти говори за катна Гаража и за некој ветувања на новото општиснко раководтсво, јавно ја прашуваме ,зошто додека таа беше диркетор на ЈП Градски пазар Охрид цели четири години , не се изгради катната гаража на паркингот на ЈП Градски Пазар и ако имаше готов проект????

-Како тоа Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти како директор на ЈП Градски Пазар ,потпишала остапување на целиот имот и подземната гаража во корист на АД Илинден Струга????

-Колку дукани во новиот градски пазар во Охрид поседува фамилијата на Крлеска -Деспотоска -Тисо Ла Велгошти и на кој начин истите деловни простори постанале сопственост на нејзината потесна фамилија???

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО